fbpx

De term ‘Professional Organizing’ is de laatste jaren steeds bekender geworden in Nederland. Mede dankzij programma’s zoals ‘Tidying Up with Marie Kondo’ (Netflix) en de vele artikelen gewijd aan opruimen en ontspullen.

Maar heb je al eens gehoord van ‘Virtual Organizing‘?

Bij Virtual Organizing wordt je virtueel geholpen door een Professional Organizer. En als ik zeg ‘virtueel’ dan bedoel ik met behulp van telefoon, Skype, Facetime, e-mail enzovoorts – in plaats van ter plekke.

Virtual Organizing is de laatste jaren enorm gegroeid in de Verenigde Staten, de voorloper op het gebied van Professional Organizing. Dat is niet zo gek als je kijkt naar hoe groot het land is. Hoewel er in de VS duizenden organizers zijn, woont niet elke organizer in een gebied waar veel klanten zitten. En omgekeerd wonen er veel klanten afgelegen van de Professional Organizers.

Ik geloof dat Virtual Organizing niet alleen geschikt is voor een groot land als de VS, maar ook zeker voor Nederland. We gebruiken continu technologie voor het communiceren met vrienden, familie en collega’s, dus waarom niet om mensen te helpen met opruimen en organiseren?

Loop je al een tijdje rond met het idee om een Professional Organizer in te schakelen, maar wist je niet dat Virtual Organizing ook een optie is?

Hier zijn 5 redenen waarom je Virtual Organizing zou moeten proberen:

1. Er woont geen voor jou geschikte Professional Organizer in de buurt. Ook al is Nederland niet zo groot, de meeste Professional Organizers bevinden zich in de drukbevolkte gebieden. Als je een Virtual Organizer inhuurt, maakt het niet uit waar je woont.

2. Je hebt iemand nodig die jou ondersteunt bij het opruimen en organiseren. Je bent begonnen met het opruimen van bijvoorbeeld je slaapkamer en om wat voor reden dan ook ben je vastgelopen. Wanneer je ‘virtueel’ samenwerkt met een Professional Organizer, dan heb je iemand die ervoor zorgt dat je gefocust blijft en je organizing project wél afmaakt.

3. Je wilt geen vreemde in je huis hebben. Er zijn tig redenen te bedenken waarom je geen vreemd iemand in je huis wil hebben. Met Virtual Organizing hoef je je daar niet druk om te maken.

4. Je wilt het ‘hands-on’ organizing gedeelte doen wanneer het jou het beste uitkomt. Heb je veel wisselende diensten? Sta je graag vroeg op of ga je juist heel laat naar bed? Misschien wil je opruimen op de momenten dat je de meeste energie hebt. En dat is niet per sé tijdens kantooruren (wanneer de meeste organizers bij je thuis zouden komen). Dus, maak een afspraak voor Virtual Organizing en plan daarna voor jezelf het fysieke opruimwerk in wanneer jij wil.

5. Je wilt het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Als je door mij ‘virtueel’ begeleid wordt, dan hoef je echt niet je beste kleren aan te trekken. Voor mijn part zit je met ongekamd haar in je pyjama met je konijnensloffen aan.

En, denk je dat Virtual Organizing wel wat voor jou is? Neem dan contact met mij op voor een gratis en geheel vrijblijvende Organizing Boost sessie.

Interessant? Deel het via social media!

Pin It on Pinterest

Share This