fbpx

“Dat buitenspeelgoed! Het mooie weer komt eraan en de schuur ligt nu alweer over hoop!”

Deze ergernis deelde een van de moeders in mijn Facebookgroep, “Club voor drukke moeders die meer rust willen in huis“. En uit de vele reacties blijkt dat zij hierin duidelijk niet de enige is. Na maandenlang weggestopt te zijn geweest ‘ergens’ achterin de schuur wordt alle kleurrijke, zomerse speelgoedzooi weer tevoorschijn gehaald. Voorzichtig baan je je een weg langs de ‘even-hier-neergezette’ meuk stapels spullen waar in huis geen plaats voor is, op zoek naar die ene skippybal.

In no-time is je achtertuin bezaaid met plastic emmertjes, schepjes, stoepkrijt, fietsjes en stepjes.

En je schuur/berging/garage/tuinhuisje (haal door wat niet van toepassing is) ligt overhoop. Een opbergruimte buitenshuis: de meesten van ons hebben er een haat/liefde verhouding mee. Liefde, omdat je die extra ruimte hebt om je spullen op te slaan die je (tijdelijk) niet in huis nodig hebt of alleen buitenshuis gebruikt. Wat een heerlijke luxe! Maar ook ‘haat’, omdat je er niet graag komt. Omdat het er viezig, koud en over het algemeen een zooitje is. Het is misschien wel de meest verwaarloosde ruimte van je huis. En dan woont er vaak ook nog van alles met meer dan 4 poten. Nee, bedankt.

Je ‘leeft’ er niet. En je bent er het liefst zo kort mogelijk.

Omdat je er niet echt veel komt, of maar heel kort, stoort het je ook vaak alleen maar als je er bent. Daarna doe je de deur dicht en denk je er niet meer aan. Of het blijft ergens in je achterhoofd zeuren en het belandt ergens onderaan je immergroeiende takenlijst: schuur opruimen. Laat dan deze blog je inspireren om nu met het mooie weer in aantocht die schuur wél aan te pakken. 

Hoe pak je die schuur aan? 

Stap 1: Bedenk hoe je de schuur wilt gebruiken

Hoe wil je de schuur gaan gebruiken? Alleen als opslag? Wat wil je er dan bewaren? Is het ook een fiestenstalling? Staat er een extra vriezer waar je bij moet kunnen? Of fietsen en stepjes die er dagelijks in en uitgaan? Wordt er regelmatig geklust? Neem er een stuk papier bij en teken een plattegrondje van je schuur. Geef aan wat voor zones je waar wilt hebben. Bijv. een zone voor buitenspeelgoed, voor de fietsen, voor gereedschap, etc. 

Stap 2: Maak een plan

Wanneer ga je aan de slag? Ga je het alleen doen of samen? In een weekend of elke dag een kwartiertje? Waar ga je heen met de spullen die weg kunnen? Het is goed om dat van tevoren te bedenken en ook om zo snel mogelijk die spullen daadwerkelijk weg te brengen. Anders staat die zooi straks gewoon weer in de weg in je schuur.

Stap 3: Voer het uit

Je kunt nog zo’n mooie plannen maken en plattegronden tekenen, als je uiteindelijk geen actie onderneemt, gebeurt er ook niks. Dus: just do it. Merk je dat je enorm tegen deze klus op blijft zien? Blijf je het uitstellen? Of lukt het niet om een plan te maken of duidelijk te krijgen hoe je die schuur het beste kunt indelen? Neem dan contact met mij op voor en gratis en geheel vrijblijvende Organizing Boost sessie van 30 minuten. Dan kijk en denk ik meteen met je mee. 

En dat buitenspeelgoed, hoe hou je dat allemaal een beetje netjes?

Op die vraag geef ik uitgebreid antwoord in een live Q&A sessie in de Facebookgroep “Club voor drukke moeders die meer rust willen in huis”. De video is terug te kijken via onderstaande knop wanneer je lid bent van de club:

Interessant? Deel het via social media!

Pin It on Pinterest

Share This