fbpx

Misschien moet je er nog niet aan denken, misschien verheug je je er al weken op; hoe dan ook: over een week is de zomervakantie weer voorbij en gaan de kinderen weer naar school. Hier in regio noord ten minste. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met alle dingen die je het beste nu nog even kan regelen voor een goed begin van het nieuwe schooljaar. 

1. Schoolspullen. Check of je alles in huis hebt en of er iets vervangen moet worden. Denk hierbij niet alleen aan de pennen, schriften, agenda’s e.d. Maar ook aan de broodtrommels, fruitbakjes en bekers. Is alles nog heel? Geen lekkende deksels? Zijn ze nog fris of kunnen ze na 6 weken wel even een sopje gebruiken? Controleer meteen even de school – en sporttassen. Je hebt vast al na de laatste schooldag gecheckt of daar geen verdwaalde broodkorsten meer in lagen. Maar zo niet, dan kun je ze beter nu vinden dan maandagmorgen…

Kantoor en schoolKantoor en school

2. Kleding & schoenen. Na (minstens) 6 weken op slippers en sandalen te hebben rondgerend zou het zomaar kunnen dat ze ondertussen stiekem uit hun normale schoenmaat gegroeid zijn. Of dat hun lange broeken ineens boven hun enkels hangen. Beter nu even checken en nieuwe halen waar nodig. Vergeet ook vooral de gymschoenen niet even te passen. Het schijnt ontzettend veel voor te komen dat kinderen met te kleine gymschoenen moeten gymen (Au!). Extra tip: zijn de gymschoenen nu in de aanbieding? Koop nog een paar in één maat groter. Dan kun je ze gedurende het schooljaar gemakkelijk meteen vervangen.

3. Controleer de fietsen. Moeten de banden nog worden opgepompt? Doet de verlichting het nog? Misschien moet het stuur en/of het zadel worden bijgesteld.

4. Oefen de route. Gaat jouw kind dit jaar voor het eerst naar school? Loop of fiets dan alvast een keer samen naar school. Dan zie je waar je onderweg extra op moet letten en je weet meteen hoe lang jullie er samen over doen. Kun je die tijd mooi ‘s ochtends incalculeren en op op tijd de deur uit gaan.

5. Haren checken. Moet er nog iemand naar de kapper? En doe alvast een luizencheck. De meeste scholen controleren ook na elke vakantie, maar je kunt het maar beter voor zijn toch?

6. Schoolritme. Het mooie van de zomervakantie is natuurlijk het langere opblijven en het uitslapen (dat laatste heb ik van horen zeggen) maar het is verstandig om een week van te voren al te gaan afbouwen. Elke dag wat eerder naar bed en wat vroeger op zorgt ervoor dat je kind (en jijzelf?) maandag wat minder moeite hebben met het nieuwe ritme.

7. Boodschappen. Maak een lijst met alle boodschappen die je nog moet halen voor de eerste schoolweek. Denk aan tussendoortjes, fruit, brood voor in de diepvries, beleg, etc. Maak ook alvast een planning voor de avondmaaltijden. Met het nieuwe schooljaar beginnen vaak ook weer de buitenschoolse activiteiten. Denk aan makkelijke, snelle maaltijden op dagen dat er bijvoorbeeld gesport wordt. 

8. Label all the things! Jassen, tassen, bekers, bakjes, gymschoenen, noem maar op. Je kunt op diverse sites hele mooie labels bestellen, zelf aan de slag gaan of gewoon een permanente marker in huis halen. 

9. Aftelkalender. Mijn kinderen (en ikzelf) vinden het altijd prettig om te kunnen zien zien hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voordat ze weer naar school gaan. Dan zijn ze beter voorbereid op de overgang (en ik heb iets om naar vooruit te kijken 😉 ) Wij hebben zelf een weekplanner op het whiteboard naast de voordeur waar ze het aantal dagen kunnen uitwissen. Maar je zou ook heel gemakkelijk (eventueel samen met je kinderen) een aftelkalender kunnen maken. 

Bonustip: Bedenk samen een leuke afsluiter voor de zomervakantie. Bijv. pannenkoeken eten op zondagavond. 

Interessant? Deel het via social media!

Datum: woensdag 2 september

Tijd: 10.00 uur

Duur: 1 uur

Plaats: Online

Prijs: Gratis

Aantal plekken: 25

Meld je vandaag nog aan!

GRATIS Masterclass: ‘Opruimen met kinderen’

 

Op 2 september verzorg ik weer een gratis Masterclass over ‘Opruimen met kinderen’.

Tijdens deze masterclass leer je:
– Waarom kinderen het lastig vinden om op te ruimen.
– Hoe je ervoor kunt zorgen dat kinderen wél opruimen.
– Tips om opruimen leuker en makkelijker te maken.
– Praktische tips om het opgeruimd te houden.

Voor wie is deze webinar?
– Voor ouders die hun kinderen van jongs af aan willen leren om zelf op te ruimen en graag willen weten hoe ze dat het beste kunnen aanpakken.
– Voor alle ouders die het zat zijn om de ‘rommel’ van hun kinderen de hele tijd achter hun kont op te moeten ruimen.

Hoe werkt het?
Je meldt je aan met het formulier onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvang je een link. Met deze link kun je op woensdag 2 september inloggen in een online-omgeving. Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Gewoon vanuit je eigen huis, met een kop koffie op de bank.

Wat als ik op die datum niet kan kijken? 
Geen probleem, je ontvangt een link waarmee je de webinar later terug kunt kijken.

Wat andere mensen zeggen over deze Masterclass:

“Een interessant webinar met waardevolle praktische tips.”

Lieselotte

“Een interessant webinar met bruikbare tips die ook op scholen ingevoerd zouden kunnen worden.”

Marinka

Pin It on Pinterest

Share This